Visitar

Bajo la mirada del antiguo castillo de origen romano, que fue reformado a lo largo de su historia y que hoy sólo conserva restos de murallas y aljibes, la población de Bejís se abre por medio del Portal, al lado del que se sitúa la Ermita de la Virgen de Loreto, patrona de Bejís, obra del siglo XVIII y que guarda un bello zócalo cerámico, también de este siglo.

Fotografía de una fachada

 

Ermita de la Virgen de Loreto.

 

En la calle Ballestería encontramos el denominado “Granero del Infante”, que posee dos bellos blasones. La Iglesia parroquial (siglos XVI – XVII) posee una puerta de acceso lateral renacentista (1554) y un atrio ajardinado complementado con los arcos procedentes del antiguo Ayuntamiento. Ya en las afueras de la población, en el camino que conduce a la fuente de Los Cloticos, encontramos la obra arquitectónica más importante de Bejís, el Acueducto. Esta obra fue declarada monumento histórico nacional en 1983, y está formado de cinco arcos asentados sobre poderosos sillares. En el museo podemos admirar una interesante muestra etnológica y arqueológica.

Fotografía de una cascada

 

Río Palancia bajo Los Cloticos.

 

Obligatoria la visita a lugares específicos como la Fuente de Los Cloticos, de donde se comercializa el Agua de Bejís, Las Masías de Arteas de Abajo, Arteas de Arriba, Los Pérez, Ríos Arriba y Las Ventas. Las guías de senderismo le facilitarán los distintos recorridos por el término municipal donde gozará siempre de la belleza de diferentes paisajes: Peñaescabia, La Hoz, La Juliana, Los Tajos, el Nacimiento del río Palancia.

Fotografía de unas montañas

 

Peña Juliana.

 

 

Castillo calatravo de Bejís
Iglesia parroquial S. XVI
Reproducción paleontológica del rausuquio en la Peña la Horca

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Bejís, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Virgen de Loreto, 2, Ajuntament de Bejís, CP: 12430, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).