Feria Medieval de Bejís 2023. Programación

Feria Medieval de Bejís 2023. Programación

18/08/2023

Hoy comienza el fin de semana medieval en nuestro pueblo, ¡no os perdáis nada!

Celebramos este acontecimiento como conmemoración de nuestra Carta Puebla de 18 de agosto de 1276.

La concesión de “cartas puebla” tenía como objetivo principal atraer repobladores de otros lugares a unos territorios considerados en ocasiones fronterizos o que se habían despoblado por diversos motivos, para ello, debían ofrecer estímulos y establecer condiciones favorables con la finalidad de hacer más atractivo el desplazamiento y asentamiento en ese nuevo lugar.

Esto sucede en Bejís, y así el 18 de agosto de 1276, el comendador mayor de Alcañiz de la orden de Calatrava, concede carta puebla a los vecinos de Bejís así como a los nuevos pobladores que vienen de Segorbe y Cantavieja.

Recordamos que Bejís o Bexix, que es su denominación más antigua, era un territorio que abarcaba también los actuales municipios segregados en el s. XIX, de Sacañet, Teresa, Torás, antes aldeas o masadas en el camino al castillo de Bejís, verdadero centro neurálgico de una auténtica comarca en la cabecera del río Palancia.

#Bejísmedieval #Bejíshistoria #historia #medieval #CartaPuebla

programa

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Bejís, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Virgen de Loreto, 2, Ajuntament de Bejís, CP: 12430, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).